CELE MAI BUNE ALIMENTE PENTRU SĂNĂTATEA CREIERULUI TĂU

CELE MAI BUNE ALIMENTE PENTRU SĂNĂTATEA CREIERULUI TĂU

 

Poate avea alimentația consecințe directe asupra sistemului nostru nervos și a creierului? Sigur că da. Creierul este casa gândurilor, emoțiilor, stărilor de spirit și conștiinței, dar totodată este un organ care - ca și inima sau intestinul - funcționează datorită nutrienților pe care îi primește, pe baza reacțiilor chimice și a impulsurilor electrice. La fel cum „ceea ce este bun pentru inimă este bun pentru creierul tău”, conform World Alzheimer’s Report 2014, alimentele care sunt dăunătoare inimii pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru creier. Citește în continuare și află care sunt cele mai benefice alimente pentru creier.

Hrană pentru creier

Mâncarea nu este doar o sursă de hrană, energie și sprijin pentru corpul tău. Unele alimente au capacități remarcabile de a acționa, pe lângă suportul fizic, ca o protectie a funcțiilor cognitive.

O alimentație adecvată, care stimulează abilitățile creierului, va maximiza rezultatele în cazul studiilor, examenelor sau la locul de muncă. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de concentrare și claritate mintală vor crește considerabil. Adăugarea alimentelor potrivite pentru creier în farfurie, îți va permite să obții toți nutrienții necesari pentru sănătatea cognitivă.

Câteva sfaturi pentru tine

  • O alimentație variată și echilibrată
  • Alimente neprocesate
  • Alimente cu conținut scăzut de calorii
  • Alimente bogate în antioxidanți

În general, pe lângă alimentele individuale care contribuie cel mai mult la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, îți recomandăm să urmezi câteva indicații simple cum ar fi: o alimentație variată și echilibrată, consumul de alimente neprocesate, consumul de alimente hipocalorice și consumul de alimente bogate în antioxidanți. Atunci când numărul de calorii este redus creierul este protejat de daune oxidative. Creierul este expus în mod special la daune oxidative datorită activității sale metabolice ridicate, de aceea și recomandarea pentru consumul de alimente bogate în antioxidanți. Există numeroase alimente antioxidante cu efecte pozitive asupra funcției neuronale, care promovează procesul de învățare și capacitatea memoriei și sunt capabile să îmbunătățească funcțiile cognitive, protejând creierul de radicalii liberi și peroxidarea lipidelor. Dar care sunt cele mai bune alimente pentru creier? Continua să citești.

Alimente pentru buna funcționare a creierului

Iată lista noastră cu cele mai bune alimente pentru creier.

Cereale integrale. Energia ajunge la creier sub formă de glucoză din sânge, care trebuie eliberată încet pentru a evita vârfurile glicemice care, dimpotrivă, reduc foarte mult nivelul de concentrare mentală. Este recomandat să alegi întotdeauna cereale integrale nerafinate, începând de dimineață, optând pentru cereale sățioase și hrănitoare la micul dejun (bazate, de exemplu, pe orez, grâu și orz).

cereale integrale

Pește precum somon, macrou, sau sardinele, este bogat în acizi grași omega-3 care suntesențiali pentru buna funcționare a sistemului nervos.

peste pentru sanatatea creierului

Nucile sunt o sursă excelentă de vitamina E - un antioxidant care ajută în reducerea stresului oxidativ, împreună cu alte fructe oleaginoase, cum ar fi migdalele, caju, nucile pecan, nucile braziliene și alunele de pădure. Chiar și semințele de susan, de in și de floarea soarelui care pot fi adăugate cu ușurință în salate, supe sau în aluatul de pâine sunt bogate în vitamine.

nuci - sursa de vitamina E

 Broccoli, conopida, varza și varza de Bruxelles sunt legume de sezon prețioase pentru funcțiile lor pentru sistemul cognitiv, cât și pentru întârirea sistemului imunitar. Sunt bogate în vitamina K și glucozinolați, capabili să mențină concentrații mari de neurotransmițători precum acetilcolina, susțin buna funcționare a sistemului nervos central și întărirea memoriei.

broccoli pentru sanatatea creierului

Roșiile sunt antioxidanți puternici care ajută la protejarea creierului de daunele cauzate de radicalii liberi. Efectul benefic al licopenului, o hidrocarbură antioxidantă puternică găsită în roșii, ajută la protejarea celulelor creierului prin prevenirea demenței.

Roșiile și importanța lor pentru sănătatea creierului

Fructele de pădure, bogate în flavonoide, și, în general, fructele și legumele roșu închis și violet - struguri negri, cireșe, căpșuni, zmeură, mure, dar și sfeclă - îmbunătățesc fluxul sanguin către cortexul cerebral și activarea zonelor legate de memorie.

fructe de pădure

Ceaiul verde este un antioxidant excelent și inhibă acetilcolinesteraza, o enzimă care dăunează acetilcolinei, un neurotransmițător implicat în memorie.

ceai verde

 

Acestea sunt considerate cele mai bune alimente pentru creier, având în vedere că un plan alimentar care să unească aceste alimente, conform unor studii, ar fi capabil să asigure un aport adecvat de acizi grași (omega 3), vitamine (E, B și C), antioxidanți (licopen, flavonoide), utili pentru buna funcționare a creierului.

Felicitări că ai citit până aici și nu uita că beneficiezi de o reducere de 75 lei la pachetul ProLon oricând dorești folosind codul WELCOME.

 


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.