Yoga pentru reechilibrarea organismului și pierdere în greutate

YOGA PENTRU REECHILIBRARE: 5 POSTURI PENTRU TINE

 

Cauți o metodă eficace pentru reechilibrarea organismului, regenerarea articulațiilor, dar și pierderea în greutate? În ultimii ani, yoga a devenit din ce în ce mai populară, mai ales datorită numeroaselor sale beneficii. Unele persoane încep să practice yoga pentru a își reduce nivelul de stres, altele deoarece au dureri de spate iar altele pentru că vor să devină mai flexibile.

Printre numeroasele beneficii ale acestei practici se numără și faptul că îi ajută pe cei care vor să piardă în greutate.

Yoga pentru pierdere în greutate

Yoga pentru reechilibrarea organismului

În ultimii ani, stilul nostru de viață a devenit din ce în ce mai sedentar. Cu toții ne mișcăm corpurile din ce în ce mai puțin. Ne deplasăm în principal cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun și mergem din ce în ce mai puțin pe jos. Toate aceste comportamente reprezintă principalele cauze ale supraponderalității și ale obezității, două probleme din ce în ce mai răspândite.

Din punctul de vedere al sănătății, există o legătură între aceste afecțiuni și alte probleme destul de serioase, cum ar fi durerile de spate frecvente, hipertensiunea, diabetul și bolile cardiace. Nu mai spunem despre încercările de pierdere rapidă în greutate care, de multe ori, înrăutățesc starea de sănătate în loc să o îmbunătățească. Multe diete sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritiv, supun organismul la prea mult stres și nu sunt eficiente pe termen lung.

 

Te poate ajuta yoga să pierzi în greutate?

Dacă practici yoga constant și corect, pierderea în greutate reprezintă doar unul dintre multele beneficii de care te vei bucura. Cu toate acestea, yoga funcționează diferit față de majoritatea activităților care îți promit că te pot ajuta să pierzi rapid în greutate. De fapt, în afara efectului pe care îl are asupra corpului, această practică are și un impact asupra minții. Acest lucru te ajută să ajungi la un echilibru fizic și psihic și, mai apoi, să scapi de așa numitele „kilograme în plus”. 

Principalele cauze ale acestei probleme sunt sedentarismul și amânarea, aspecte pe care yoga le combate în general. Datorită posturilor efectuate în practica yoga, corpul se trezește la viață, iar echilibrul este restabilit treptat, chiar și după ani întregi de inactivitate. Bineînțeles că un organism echilibrat vine la pachet și cu pierderea în greutate dacă aceasta este necesară.

În afară de posturi, un alt aspect al practicii yoga care contribuie la rezolvarea acestei probleme este alimentația sănătoasă și naturală, căreia i se atribuie o importanță foarte mare în cadrul acestei practici. De fapt, pe măsură ce echilibrul organismului este restabilit, avem tendința să consumăm alimente mai naturale și să evităm excesele. Dacă practici yoga constant și ai o alimentație corectă, vei ajunge să pierzi kilogramele în plus. Cu toate acestea, trebuie să îi dai organismului timp să își restabilească echilibrul. Este recomandat să eviți metodele drastice și anumite trucuri ce promit rezultatele accelerate.

5 posturi yoga pentru un corp sănătos și echilibrat

Există numeroase posturi yoga și toate sunt benefice pentru corp. O parte dintre ele sunt special pentru mușchii abdominali, altele se concentrează pe echilibru și altele te pot ajuta să pierzi în greutate. Vom prezenta în continuare cinci poziții yoga care favorizează pierderea în greutate.

Uttanasana

Această postură reprezintă o aplecare în față care îți permite să îți întinzi întreaga parte posterioară a corpului. Atunci când execuți această asană, abdomenul este strâns, astfel încât toată această regiune se reechilibrează. Dacă îți este greu la început, poți efectua asana cu genunchii ușor îndoiți. Nu împinge excesiv în această poziție, deoarece riști să întinzi prea mult mușchii din partea posterioară a coapselor.

Uttasana Postura Yoga

Bhujangasana

Este numită și postura cobrei. Această asană este foarte importantă în practica yoga. Pieptul și umerii au o poziție deschisă și întreaga parte posterioară a spatelui este folosită în poziția Bhujangasana. În timp ce execuți această poziție, nu arcui spatele; menține umerii într-o poziție deschisă și departe de urechi.

Bhujangasana Postura Yoga sau Cobra Pose

Trikonasana

Această postură este o întindere laterală extrem de benefică nu doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru rezolvarea unor dezechilibre comune la nivelul coloanei vertebrale, care cauzează adesea dureri de spate. Datorită acestei asane, cele două părți laterale se reechilibrează și grăsimea în exces din părțile laterale ale corpului se diminuează cu timpul. În plus, această poziție antrenează intens picioarele, care devin din ce în ce mai puternice.

Trikonasana sau triangle pose

Paripurna Navasana

Această postură antrenează intens întreaga zonă abdominală. Prin urmare, dacă aceasta este dezechilibrată, se echilibrează odată cu trecerea timpului. Poate să fie extrem de obositoare dacă abia ai început să practici yoga, dar dacă o execuți constant, această asană va deveni mai ușoară în scurt timp. 

Navasana postura yoga pentru reechilibrare

Parivrtta Sukhasana

Această răsucire se execută în șezut, cu picioarele încrucișate. Cel mai important aspect al acestui exercițiu este să îți menții coloana dreaptă. Prin urmare, dacă îți este greu să faci acest lucru stând pe podea, pune o pernuță de meditație sub fund. Te va ajuta mult. 

Atunci când execuți acest tip de exercițiu, activezi mușchii abdominali laterali, mușchi care sunt folosiți rar în viața de zi cu zi. Prin această poziție și prin alte răsuciri, echilibrul abdomenului și al șoldurilor este restabilit încetul cu încetul, astfel încât kilogramele în plus din această zonă vor fi diminuate treptat.

Parivrtta Sukhasana postura yoga

Aceste poziții sunt utile pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, pentru a fi eficiente, ar trebui să fie practicate în fiecare zi. Atunci când practici yoga constant, vechile obiceiuri greșite sunt înlocuite cu obiceiuri noi și corecte. În loc să promisiunea unui rezultat anume, în yoga este necesar doar să practici.

Rezultatele vor apărea și vor fi incredibile deoarece, conform practicii yoga, un obicei mic repetat constant, de multe ori, va avea efecte uriașe pe termen lung. 

Yoga și programul ProLon

Așa cum am menționat mai sus, la fel ca orice activitate fizică, yoga trebuie să fie asociată cu o alimentație echilibrată și sănătoasă. Dieta care Imită Postul este soluția perfectă. Încearcă ProLon acum! Discută gratuit cu nutriționiștii noștri specialiști!


Lasă un comentariu

Te rugăm să reții, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.